Otkud JA i Mojih360.

Moguće je ponovo biti svoj, moguće je oživjeti svoje JA

Pa da započnemo sa mojom pričom, pričom o sopstvenom putovanju, u kojem sam naučila slušati svoj unutrašnji glas, slušati sebe. Putovanju u kojem sam iscrtala krug svojih potreba, želja i svoje svrhe, moj krug, mojih cijelih 360. Nešto što me u konačnici, ponovo, konektovalo sa mnom, vratilo me meni, moja tišina je počela da priča za mene, da me vodi krajnjem cilju, odnosno meni svjesnoj života koji mi je podaren, a pri tome ne prekidajući moju sponu sa spoljašnjim svijetom. Kako se unutrašnji šapat pretvorio u glas ? Diskonektujući se od tuđih potreba, ciljeva, želja, tuđeg života, a ostavljajući sve te “tuđe” prisutne u mom životu. Onda kada počnete, u vaše oKRU(G)ženje propuštati samo svoj zrak, onaj koji vi udišete, počinjete i da živite život kroz sebe, a sebe da doživljavate kroz život. Svakodnevni život, jer isti taj nam teče. Budite danas najbolja verzija sebe, da biste to imali cijeli život. U konačnici (p)ostajete svoji i to vaše okruženje itekako osjeti. Pardon, ono to vidi, kroz najljepšu moguću svjetlost koja isijava iz vas, jer ono što se vidi spolja, je zapravo samo odraz onoga što je unutra. Tebe !

A, putovanje “povratak sebi” započeo je sasvim slučajno rezervisanim putovanjem za, isključivo fizički, zdravu verziju mene. Nisam ni slutila da će me prvobitno pokušaj, a onda i svakodnevni, prirodno podstaknuti, healthy lifestyle dovesti do nabolje mene. Umno, fizički i društveno zdrave mene. Nisam mogla ni zamisliti da će mi samo jedna stavka mog života omogućiti ono “obrazovanje”, najbitnije do sada, kroz koje učim o sebi, istražujem sebe u svim drugim oblastima života. Nisam znala, koliko se zapravo ne poznajem. Jer nisam sebi davala priliku da se upoznam. Sve druge sam se trudila upoznati i shvatiti, samo sebe ne, zapravo ne shvatajući da su svi ti drugi već zauzeti, sobom. Kroz “Nutri putovanje” bit će opisan svaki detalj o utjecaju ishrane na finalnu verziju mene, svjesne života. Svake njegove puzzle, koju na kraju VI stavljate na mjesto za koje smatrate da joj pripada.

Pa dobrodošli u mojih, prirodnih, 360.

2 0 komentara

  1. Ako si našla najbolju verziju sebe, to je super. Ja sam svrno samo da pozdravim i poželim sretan početak bloganja. 🙂

    1. Pozdrav, da, lijepo putovanje koje me dovelo do najbolje verzije mene. Ali, nastavljamo putovati, i dalje upoznavajući sebe i svoj unutrašnji glas. Sigurno je da se i ova verzija uvijek može još nadograditi 🙂
      Hvala puno. Nadam se da će te moje priče i teme opet “svrnuti” na Mojih360 🙂

Leave a Reply