Ko je A.?

Upoznajte A. – vašu pozitivnu, optimističnu prijateljicu, koja se od kako je znate, trudi u nečemu. Trudi se na poslu, u ljubavnom životu, trudi se da dobro izgleda, da ima dobru kosu, da jede zdravo, da trenira, da pređe 5k dnevno- ona se uvijek jednostavno u svemu trudi.

Trud je pola posla, zar ne?!

A. je ona prijateljica, koja od kako je znate, govori ili da mora smršati ili da se mora udebljati. Njena težina varira kao i njena snaga volje da jede zdravo(a šta je danas zdravo?), da trenira(da li se šetnja po prodavnicama odjeće tretira kao trening?). Kuhanje joj nije jača strana a nije ni omiljena aktivnost. Od fitness treninga koje prati online, joj stane krv u mozgu i narednih par dana, ona ne može ni da prošeta. Pa šta ako A. traži recepte zdrave hrane i izbaci pola sastojaka iz njega, jer prokulice nisu pravo povrće za nju i od mirisa karfiola ona jednostavno ne može da diše?! Pa šta ako u ponedjeljak i utorak na poslu jede salatu od tunjevine koju je napravila kući a u srijedu prevari sama sebe i naruči sendvič sa ostatkom kolega iz kancelarije..život je balans. Ili to barem tvrde oni koji još uvijek ne znaju baš šta bi od sebe..

U svakom slučaju, ovo putovanje na koje vas A. vodi u tekstovima koji slijede, će biti iskreno i realno. A. će da vam pokaže recepte koji će biti primamljvi, brzi i lahki za spremiti a imat će i etiketu (približno) zdravog obroka 😉

Leave a Reply