O Lošim danima

Da se razumijemo, ovaj blog pišemo da bismo širile pozitivnu energiju, inspirisali ljude na pozitivne promjene u životu, na rast, na izazove, na pokret. Rekla bih da sam takva prirodno i osoba, ne volim da se žalim, da budem negativna, neraspoložena, čak i ako prolazim kroz neke ne tako sjajne trenutke u životu, pokušavam da tu energiju zadržim za sebe i da je ne dijelim dalje među ljude.

Međutim, život nije ružičast i to je uredu. Život je cijela paleta boja, od svijetlih, do tamnih, neon i duginih boja. I to je uredu.

Iako i dalje nisam za dijeljenje negativne energije, želim samo da vas podsjetim, da uprkos svom trudu i naporu(jer nekad zaista jeste napor) da održite pozitivan mindset, doći će jedan Loš dan. U mom iskustvu, na svakih deset dobrih, dođe jedan Loš dan. Znate, on dolazi neplanirano, nečujno i skriveno, i apsolutno vas razoruža. Odjednom, ništa ne valja. Ne valjate vi sami sebi, ne valjaju ljudi oko vas, vaš privatni život, posao kojim se bavite, odjeća i obuća koju imate u ormaru, vaša boja kose. U tom trenutku, ja obično počinjem da plačem. Potok suza zbog nepoznatog razloga, ogromna knedla u grlu, prisjećam se svih teških trenutaka koje sam prošla i evociram uspomene. Seciram sjećanja, vraćam filmove u glavi, hodam bezvoljno, ne želim da kuham, ma ne želim ni da jedem.

Ali, kao i sve u životu, Loš dan prođe. Možda se nekad razvuče na dva, tri Loša dana, ali taj period prođe. I ubrzo se vratim sebi, stvarima koje volim, ljudima koje volim. Vidim ljepotu oko sebe, zahvalim se na toj ljepoti i krenem dalje.

Za Loš dan, nemam neki lijek ni recept kako da prođe. Ja jednostavno pustim da ide. I svakim satom bude lakše. Mislim da je važno znati da ovakvi dani dolaze svima, i da tu nema sramote, nema misterije, to je jednostavno život. Naravno želim da naglasim, da u slučaju ako imate često Loše dane, koji prelaze u Loše sedmice, mjesece, obratite se nekome, nekome stručnom. I sama sam prošla to i zato sada imam alat za razumijevanje različitih emotivnih perioda u životu i načina kako da se izborim sa tim.

Leave a Reply