Tajanstvena radionica.

Hoćemo li nastaviti sa otkrivanjem mojih nutri Tajni? I to ovaj put onih uživo spoznatih :).

Završava se i 3.,posljednji,mjesec mog rada sa nutricionisticom. Kada kažem posljednji,mislim samo za ovaj put. A,kada kažem završava mislim samo na onaj formalni segment. Kakav je put bio,mislim da sam vam već suštinu otkrila,Tajna po Tajna i gotovo sve sam vam rekla :). Bit će svakako još slova na ovu temu,jer sigurna sam da će mnogi benefiti tek da se otkrivaju,a da ću ja samo spoznavati i primjenjivati novitete koji se budu pojavljivali kroz nastavak mog daljnjeg,samostalnog,putovanja. Jer svaki kraj jeste zapravo početak nečeg sasvim novog i boljeg,stepenica bliže jednom od vaših ciljeva,vašem suverenom JA. Ja nisam slutila da će ovaj program,pokrenut sa jednim ciljem i idejom,meni donijeti cijeli okean i onih drugih. Ali o tome u posebnom članku.

Nego,naša komunikacija je uglavnom tekla online,telefonski,itd.. Onako,shodno našim svakodnevnim obavezama,najjednostavnije,a i najpraktičnije. Ali,dvije divne,prvo osobe,a potom i žene dolaze na ideju da organizuju radionice u kojima će kroz kuhanje i razgovor pokazati djevojkama,ženama da svaki dan u mjesecu,svaka mjesečna faza uz pravilno poimanje i tretiranje iste može biti itekako ugodna. Odlučile su da razbiju stereotipe i kroz radionice pokušaju prikazati mnogima da svaka ženska “strana”, svijetu nametnuta kao teška i ona manje lijepa,može biti okrenuta u tvoju korist,tako da ćeš napraviti atmosferu koja će olakšati i tvom tijelu i mentalnom stanju. Tebi! Pravilnom ishranom,razgovorima,rutinom i ambijentom,možeš biti kraljica svaki dan svog mjeseca,jer si vlasnica svog života. Prostor u kojem se ista održavala zračio je osjećajem “pripadanja“, pomiješanog sa mnoštvom osmijeha koji me dočekao na ulazu,a aranžman je bio takav da je,lično meni,bilo žao pomjeriti bilo šta što je bilo potrebno za rad (razgovor,a i degustiranje :)). Mnogo priče i osmijeha,mnogo pitanja i znanja,i ono najbitnije puno iskustva i lijepog poznanstva dobih i ponesoh iz samo drugog poglavlja jedne prelijepe priče.

A,nutricionistica? Nekako je tu veče nebo bilo posebno,ne znam,imala sam osjećaj da želi da mi nešto kaže,bez da ga bilo šta pitam,ali šta,ni sada nisam sigurna,ali znam da njegove boje nisu bile slučajne. Okej,možda je i do mene koja u svemu traži neku po(r)uku,ali i vidjet ćete sliku,jer i nebo je od mene tražilo da to zabilježim,i samo potvrdno kimnuti glavom,govoreći imaš pravo M. Ona,budući da se sretosmo na ulazu (rekoh,ništa slučajno),nekako se uklopila u cijeli taj nebeski prizor i onda mi,i zvanično,potvrdila da pravoj osobi pružih mnoge svoje Tajne na izvoli :). Neću sada pisati o sitnicama,mislim da bi bilo previše :), samo ću reći da je ona dokaz da je itekako važno ono ime koje dobiješ po rođenju i nosiš ga kroz cijeli svoj život. Tajanstvena,a toliko otvorena i pristupačna za sve što vas zanima,a što ona opet može da vam pruži. Mali trezor iskustva i znanja,ma nešto poput čarobnog štapića kojeg je potrebno samo malo “prodrmati” i onda on počinje da rasipa svoj prah okolo,koliko god da ga ima,bez da se štedi. E,pa i ona vam otprilike tako,bezgranično širi veliku količinu znanja,iskustva i informacija istovremeno šireći i naše znanje,a i vidike. Ono što zasigurno znam jeste da idući put notes ide u torbu kako bih mogla zabilježiti i mnoge stavke,jer ću ih trebati,vjerujte mi.

Kažu uvijek je lakše uz podršku,pa tako i na ovom mom putu ka eliminaciji svakog stereotipa,predrasude i preostale bojazni od hrane,upotpunih gotovo svaku,preostalu,rupicu u svojoj glavi, i oslobodih se svih okova koje sam sama sebi stavila. A,ja ne želim ni sebe ni svoj potencijal ‘držati u pritvoru’, želim da budemo slobodni i zajedno radimo čuda.

Leave a Reply